Insula Saona, Perla Caraibelor

Insula Saona este considerata de multi ca fiind bijuteria Republicii Dominicane. Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din intrega regiune Caraibe si atrage anual sute de mii de vizitatori.

Insula Saona nu poate fi vizitata cu mașina, însă excursiile cu barca sunt oferite zilnic de către operatorii de turism și de către alti locuitori ai insulei.

Calitatea acestor tururi variază foarte mult, va recomandăm să faceți niște cercetări înainte de a alege un operator sau sa obțineți o recomandare solidă de la cineva care a participat deja la un tur cu operatorul pe care îl luați în considerare.

Plajele uimitor de frumoase sunt cele mai mari atracții ale insulei Saona. Cea mai faimoasă plajă se numește Canto de la Playa. Plajele cu nisip alb sunt populate cu palimieri spectaculoși, cocotieri etc..

Când te duci, poți fi destul de norocos să primești un mesaj cu ulei de nucă de cocos recoltat pe insulă. Unele excursii pe insulă oferă, de asemenea, un grătar pe plajă cu preparate delicioase tradiționale din Dominicană.

O altă atracție populară pe insula Saona este satul pitoresc Mano Juan, situat în partea de sud-vest a insulei. Acestea sunt singurele persoane care locuiesc pe insulă și sunt doar aproximativ 400 de locuitori.

Dacă sunteți destul de norocoși să vă aflați pe turneul Saona Island, veți fi invitat să vizitați orașul. Oamenii din Mano Juan sunt excepțional de prietenoși și trăiesc pe teren, în special prin pescuit și agricultură de subzistență.

Singura electricitate pe care o au este ceea ce pot oferi câteva panouri solare. Pe măsură ce intrați în sat, primul lucru pe care îl veți observa este linia de case și clădiri de lemn viu colorate. Aceasta oferă oportunitatea perfectă de fotografie. Puteți, de asemenea, să vedeți proiectul de conservare a broaștelor de mare, la care sunt implicați copiii din sat.

Insula Saona modernă este de asemenea menționată ca „Isla Saona” în Republica Dominicană predominant spaniolă. Din ce în ce mai mult, însă, există o împingere a dominicanilor pentru a numi Insula Saona „Adamanay”, care este numele original Taino indigen.

Oamenii din Taino au ocupat insula în vremurile pre-columbiene, iar limba lor este în familia limbii Arawak care include mai multe limbi indigene din America de Sud. Puteți vedea și alte scrieri ale fonetelor Adamanay.

Orice ați hotărî să numiți personal Insula Saona, sunt sigur că experiența de a merge acolo vă va afecta profund. Peisajul insulei și oamenii lui Mano Juan vă vor captiva sufletul și vă vor umple mintea cu amintiri care vor trăi în inima voastră pentru totdeauna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *